Οδηγός Πρωτοετών Φοιτητών » Πώς να φτάσετε

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

Η Σχολή περιτριγυρίζεται από πολλές θέσεις στάθμευσης για όσους από εσάς χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο, αν και είναι δύσκολο να βρείτε καλή θέση κατά τις εργάσιμες μέρες. Να θυμάστε επίσης: η κύρια είσοδος της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Υμηττού/Ούλωφ Πάλμε) παραμένει ανοιχτή, οι πύλες που βρίσκονται στην πάνω μεριά (αυτή που αντικρίζει το στάδιο «Αντώνης Καλογιάννης») και η πύλη προς Ζωγράφου (δίπλα στο κοιμητήριο) είναι κλειστές για όλα τα οχήματα εκτός από 7-9π.μ. και 2-4μ.μ. Το Σαββατοκύριακο είναι απαγορευμένη η είσοδος σε όλη την περιοχή της Πανεπιστημιούπολης, και όλες οι είσοδοι στη Σχολή είναι κλειστές, εκτός από εκείνη που βρίσκεται στη μεριά του Μουσείου.

Υπάρχει μια εσωτερική λεωφοριογραμμή η οποία κάνει τον κύκλο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου δωρεάν. Η εκκίνηση και ο τερματικός σταθμός βρίσκονται στην κάτω πύλη της Πανεπιστημιούπολης στην Καισαριανή, στην οδό Υμηττού/Ούλωφ Πάλμε, η οποία είναι και η κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης. Ακολουθεί μονάχα μίας κατεύθυνσης κυκλική διαδρομή, με στάσεις σε όλες τις μεγάλες Σχολές της Πανεπιστημιούπολης., καθώς και στις αθλητικές εγκαταστάσεις. Απλά επιβιβάζεστε όταν η στάση σας είναι κοντά, ή ζητάτε τη βοήθεια του οδηγού. Υπάρχουν δύο στάσεις που εξυπηρετούν τη Φιλοσοφική Σχολή: μία στη γωνία μετά τη Σχολή Θετικών Επιστημών, απέναντι από τις εισόδους 4 και 5, και μία κάτω δεξιά μεριά της Φιλοσοφικής Σχολής, η οποία οδηγεί στην κύρια είσοδό της (2ος όροφος). Η γραμμή αυτή είναι διαθέσιμη για όσους μένουν κοντά στην Πανεπιστημιούπολη ή στις Φοιτητικές Εστίες. Εκτελεί δρομολόγια από τις 6:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ ανά 15 λεπτά την ώρα, και από τις 2:00 μ.μ. μέχρι τις 8:00 μ.μ. κάθε 20-30 λεπτά.

Διάφορες αστικές λεωφορειογραμμές μπορούν να σας μεταφέρουν από την Αθήνα στην Πανεπιστημιούπολη, ή μέσα σε αυτήν από τη μία Σχολή στην άλλη. Επιλέξτε τον τίτλο της λεωφορειογραμμής για λεπτομέρειες:

608: ΓΑΛΑΤΣΙ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Δημοφιλής εξωτερική λεωφορειογραμμή, λόγω της μεγάλης της διάρκειας και των συχνών δρομολογίων. Σύνδεση με Μετρό στις στάσεις «Πανεπιστήμιο» και «Ευαγγελισμός»..

250: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ-ΣΤΑΘ.ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΚΥΚΛΙΚΗ-ΣΧΟΛΙΚΗ)
Πολύ εξυπηρετική γραμμή, που δημιουργήθηκε ειδικά για φοιτητές/τριες, σας μεταφέρει από τον σταθμό λεωφορείων και τραμ του Ευαγγελισμού (δύο τοποθεσίες, από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας ή από την πλαϊνή στάση στην οδό Ριζάρη) μέσα και γύρω από τις Σχολές (μόνο σε μονή κατεύθυνση) κάθε 15 λεπτά περίπου μέχρι τις 9:00 μ.μ. τις καθημερινές. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σταματά μόνο στην κάτω στάση της Φιλοσοφικής Σχολής. ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Εάν η διαδρομή σας είναι εξ’ ολοκλήρου μέσα στα όρια της Πανεπιστημιούπολης, δεν πληρώνετε εισιτήριο!

230: ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Η γραμμή αυτή μπορεί να είναι πολύ εξυπηρετική εάν κατοικείτε στο κέντρο της Αθήνας, και ακολουθεί την ίδια διαδρομή με το 608 από την περιοχή Ζωγράφου και προς τα πάνω.

221: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
Αυτό το λεωφορείο ξεκινά από έναν παράδρομο εκτός Πανεπιστημιούπολης μεταξύ της Θεολογικής και της Φιλοσοφικής Σχολής και περνά μέσα από τις οδούς των Ιλισίων.

220: ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
Έχει ίδιο τερματικό σταθμό με τη γραμμή 221, όμως ακολουθεί διαφορετική διαδρομή μέσω Ιλισίων μετά τη στάση του Ευαγγελισμού.

Ε90: ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ (ΣΧΟΛΙΚΗ EXPRESS)
Μέσω της λεωφόρου Συγγρού, αλλά όχι συχνά διαθέσιμη. Κάνει διάλειμμα έξω από τη Θεολογική Σχολή και κάνει κύκλο γύρω από την Άνω Πανεπιστημιούπολη πριν αναχωρήσει.

140: ΠΟΛΥΓΩΝΟ-ΓΛΥΦΑΔΑ
Εξυπηρετεί εξίσου φοιτητές/τριες που κατοικούν στην περιοχή Γλυφάδας-Ηλιούπολης και εκείνους/ες που κατοικούν γύρω από την Κατεχάκη, στο Πολύγωνο, και τα τρία νοσοκομεία (Στρατιωτικό, Παίδων, Λαϊκό). Μια πολύ μακριά διαδρομή. Αποβιβαστείτε στη στάση «Φοιτητικές Εστίες» και περπατήστε μια μικρή απόσταση ως τη στάση της Πανεπιστημιούπολης, για να πάρετε είτε το εσωτερικό είτε το 250.